Radio Bambi

Zaplenjene srebrne i zlatne poluge!

Carinski službenici na graničnom prelazu Feldkirch-Wolfurt (Vorarlberg) između Austrije i Švajcarske (na ulazu u Švajcarsku), prilikom kontrole putničkog automobila registarskih oznaka Češke otkrili su 665 kilograma plemenitog metala. U automobilu je nađeno 707 srebrnih i 74 zlatne poluge. Procenjena vrednost je oko 750.000 švajcarskih franaka.

U automobilu je bilo troje putnika, bračni par i njihova ćerka. Vozač kontrolisanog automobila je na pitanje ‘imaju li šta za prijaviti’ rekao ‘da imaju nešto više 4.000 evra gotovine, garderobu, neke sitne poklone’, te da su krenuli kod rodbine u Cirih (Zürich).

Kada su carinici otkrili poluge (nešto u ćerkinoj torbi, a ostatak skriven u gepeku i ostalim delovima automobila), vozač je rekao ‘da je to zapravo njihovo porodično blago’ koje su navodno hteli odvesti u Češku, a ‘da su isto sakrili kako bi izbegli plaćanje poreza i prijavljivanje’. Inače, na pronađenu količinu zlata i srebra, bili su u obavezi platiti oko 150.000 evra na ime uvoznih taksi za investiciono srebro i zlato.

Krijumčare sada čeka ogromna kazna, jer se vrednosti veće od 10.000 evra moraju prijaviti carini.

Takođe, istražuje se gde su poluge zaista trebale završiti, u kojoj nameni i njihovo poreklo.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!