Radio Bambi

Zemljotres uznemirio građane Tuzle!

Zemljotres jačine 4,8 stepeni po Rihteru sa epicnetrom 6 kilometara severno od mesta Mramor, u Tuzlanskom Kantonu (TK), uznemirio je danas oko 15:00h građane Tuzle i okoline, a prema pisanjima na društvenim mrežama, potres se osetio i u Banjaluci, Doboju, delovima Posavine i Semberije, kao i u delovima Srbije uz reke Drinu i Savu. Zemljotres ove jačine spada u slabije i značajnija oštećenja koja eventualno može izazvati su retka.

Mnogi građani Tuzle dobro su osetili podrhtavanje tla što je izazvalo strah i paniku. Iz Civilne zaštite Tuzla, potvrđeno je novinarima kako do sada nema prijavljene materijalne štete uzrokovane zemljotresom.

Ovo područje je pogodilo više manjih zemljotresa u proteklih nekoliko meseci. Srećom ovi zemljotresi niu bili opasni po stanovništvo. Seizmolozi kažu da zemljotresi koji su zabeleženi u proteklom periodu nisu bili velike jačine i dodaju da se time oslobađa seizmička energija na pojedinim područjima i smanjuje se verovatnoća od pojave jačih zemljotresa.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!