Radio Bambi

Zvanično počeli letovi ‘Ryanair-a’ iz Banjaluke!

Na međunarodni aerodrom Banjaluka, danas je sleteo prvi avion kompanije ‘Ryanair’ na liniji Stokholm-Banjaluka-Stokholm. U Banjaluku su oko 10:15h sleteli putnici iz Stokholma. Avion je dočekan vodenim topovima.

Planirano je da letovi za ovaj grad budu dva puta nedeljno, kao i za nemački Memingen i belgijski Šarlrojom, koji se nalazi u blizini Brisela i predstavlja važno čvorište ove avio-kompanije, s kojeg se može leteti na više evropskih destinacija.

Svečanom dočeku aviona prisustvovali su premijerka Srpske Željka Cvijanović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, ambasador Irske za BiH sa sedištem u Ljubljani Majls Giren, direktor Aerodroma Banjaluka Duško Kovačević, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

-“Veliki je ovo dan za Republiku Srpsku, ali i Banjaluku”, – rekla je premijerka Cvijanović.

Prvim letom upravljali su pilotii koji su Srbi, jedan od njih je iz Republike Srpske, a drugi iz Srbije. Nakon sletanja jedan od pilota rekao je da je let trajao oko 2 sata, da je bilo turbulencija zbog vetra, ali da je, ipak, sve prošlo u najboljem redu.

Avion ‘Ryanair-a’ je u 10:45h otišao za Stokholm, a kako se moglo videti na aerodromu, interesovanje putnika je veliko. Mnogi građani Republike Srpske na privremenom radu u Švedskoj, dok nije uvedena ova linija iz Banjaluke, morali su putovati u Tuzlu (FBiH), više od 5 sati, pa tek onda avionom za Švedsku. Sada im je, kažu, mnogo lakše.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!