Radio Bambi

Zvornik – Uhapšen saradnik ISIL-a!

Pripadnici SIPE danas su u mestu Šepak kod Zvornika uhapsili Nedžada Mujića /57/, osumnjičenog za finansiranje terorističkih aktivnosti u vezi sa organizovanjem terorističke grupe. Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je hapšenje izvršeno po nalogu tužioca iz Odeljenja za terorizam. Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbednosne agencije prikupile su dokaze da je Mujić u više navrata boravio na području Sirije i vraćao se u BiH.

On je osumnjičen za povezanost sa odlascima državljana BiH na područja Sirije i Iraka i pridruživanje strukturama takozvane Islamske države (ISIL), koji je Savet bezbednosti UN proglasio terorističkom organizacijom. Mujića će ispitati šef Odeljenja za terorizam, nakon čega će biti odlučeno o daljim aktivnostima prema njemu.

Tužilaštvo BiH ističe da zajedno sa partnerskim agencijama preduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma i koje imaju veze sa terorizmom, naročito u vezi sa nezakonitostima povezanim sa odlascima državljana BiH na ratišta Sirije i Iraka. Akcija hapšenja, u okviru koje je izvršen i pretres na dve lokacije, izvedena je po naredbi Tužilaštva BiH, saopšteno je iz SIPE.

Mujić je hapšen i ranije, ali je zbog nedostatka dokaza izbegavao duže zadržavanje. On je inače rođeni stric bošnjačke starlete Dalile Mujić, koja pokušava već duže vreme postati poznata preko raznih rijaliti programa u Srbiji. Zbog njenog “neprimerenog ponašanja”  i odlaska u Srbiju, Dalilin stric, uhapšeni Nedžad, kao i njen otac Huso, koji je pristalica vehabija, ne žele više da je vide u svojoj blizini.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!