Radio Bambi

49 godina pije isključivo kolu!

Pero Ajtman (80) iz Karanca kod Belog Manastira, u svom malom selu poznat kao čika Pero, već punih 49 godina, ujutro, popodne, naveče, svakoga dana pije isključivo i samo kolu (Coca-Cola). Otkrio je, kaže, 1969. godine, kada je majci obećao da će prestati piti alkohol.

Do tada je najviše voleo rakiju i crno vino.

-“Kad mi je mama zapretila, a to je bilo, sećam se, 13. februara 1969. godine, rekao sam joj: ‘Mama, obećavam ti da sledećih pet godina neću uzeti ni kap alkohola’. A s obećanjem mami ne smeš se za***avati. Bilo je teško, priznajem, ali izdržao sam. Nakon pet godina rekao sam sebi da ako sam izdržao toliko, znači da mi ni ne treba. A izdržao sam samo zato što sam otkrio kolu. Tad se baš pojavila na tržištu. Bojom me je podsećala na vino koje sam voleo piti, a bila je toliko gazirana da je u grlu ‘rezala’ kao rakija prepečenica”, – kaže Pero.

-“Čuo sam da kažu da ona ne valja, da uništava jetru, da ima puno šećera, da je kao droga. Ali, eto, moja jetra valja već 80 godina, šećer mi očigledno ne smeta jer imam 60 kilograma, a o ovisnosti bi se dalo razgovarati. Ne pijem čaj, kafu, mleko, alkohol. Samo ovo piće. Čude se turisti kad me vide. Nikome nije jasno da baš svaki dan pijem kolu, ali meni je to normalno. Znao sam i po 12 boca u danu popiti kad bi mi se otvorilo”, – govori čika Pero.

-“Snimali me Amerikanci, nosili slike kući da pokažu tamo svojima, pa su tražili u Americi nekoga ko pije duže od mene i nisu ga našli. Ima jedan, čuo sam, koji pije ‘Coca-Colu’ svaki dan poslednjih 20 godina, ali mene nije stigao. Eto, meni je sad 49 godina punih kako je pijem svakodnevno. Naredne godine je jubilej”, – kroz osmeh govori ljubitelj popularnog američkog pića.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!