Radio Bambi

Bez sexa nekako, bez neta nikako!

Austrijanci bi se radije odrekli seksa na nedjelju dana nego mobilnog telefona i Interneta, pokazuju istraživanja javnog mnjenja. Svaki drugi Austrijanac tvrdi, prema istraživanju “Marketagent”, da sa sobom uvek nosi mobilni telefon. Čak 60 odsto je kazalo da mobilni telefon nosi i u savaću sobu. Dvoje od pet upitanih naglasilo je da su neprestano dostupni, u bilo koje doba dana i noći.

Gotovo dve trećine ne bi moglo zamisliti život bez mobilnog telefona, a 84 odsto je kazalo da ne bi znalo kako bi živelo bez Interneta. Najveća ovisnost od mobilnih telefona i Interneta je među mladima.

-“Prosečan tinejdžer u Austriji oko 90 puta dnevno pogleda na svoj mobilni telefon”, – kazao je Tomas Švabl osnivač “Marketagenta”.

Tako svaki treći u starosti između 14 i 19 godina smatra velikim problemom ako mobilni zaboravi kod kuće. Dok prosečan Austrijanac dnevno pošalje desetak SMS poruka, tinejdžeri u proseku pošalju oko 25, što je 750 poruka za mesec dana.

 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!