Radio Bambi

Bio je jedan od najznačajnijih glumaca!

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 75. godini. Ostaće upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta i po brojnim ulogama na filmu i televiziji, poput onih legendarnih u serijama “Bolji život” i “Srećni ljudi”. Bekjarev je krajem oktobra zaražen koronavirusom, kada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji” u kome je trebalo da igra jednu od glavnih uloga.

Bio je jedan od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih glumaca sa izuzetno plodonosnom i dugom karijerom, a obreo se u svim žanrovima pozorišne, filmske i televizijske umetnosti.

Rođen je u posleratnom Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem. Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu “Bokseri idu u raj” 1967. godine. Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – Stevana Kurčubića u “Boljem životu” i Boška Despotovića u “Srećnim ljudima”. Ostaće upamćen i kao Cane Kurbla u “Otpisanima” i njegovoj poznatoj uzrečici u njoj, kao i po ulogama u serijama “Kraj dinastije Obrenović”, “Gorki plodovi”, “Više od igre”.

Za ulogu zloglasnog upravnika nacističkog logora Svetozara Vujkovića u seriji “Banjica” 1984. godine proglašen je za TV ličnost godine.

Gajio je veliku ljubav prema pozorištu, a tokom svoje duge karijere odigrao je više od 150 uloga. Bio je dugogodišnji prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a za 33 godine provedene u njemu odigrao je 60 uloga. Iako je glumačkim stažom bio veoma vezan za Jugoslovensko dramsko, Bekjarev je gostovao u brojnim drugim pozorištima u Beogradu i Srbiji.

Osim bogate TV i pozorišne karijere, snimio je više od 50 filmova. Obreo se i kao voditelj, a 1970. godine rekao je prvo “Dobar dan” na novom “Studiju B”. Dugo godina je vodio kultnu radijsku emisiju “Mislim na vas, mislite na mene” na “Beogradu 202”.

Ljubav prema sceni demonstrirao je vodeći mnoge šou-programe i igrajući uloge u brojnim kabareima i mjuziklima.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!