Radio Bambi

Budite oprezne kada ‘peglate’ kosu!

Volite kada je vaša kosa glatka, ravna i sjajna, pa je često i ‘peglate’. Presa je dobro rešenje, ali da se vaše vlasi ne bi vremenom pretvorile u ‘slamu’, budite veoma oprezne. Pratite savete stručnjaka.

* Pre nego što uzmete presu u ruke, dobro osušite kosu, ili još bolje, operite je uveče, kako bi sva vlaga iz nje nestala do jutra. Što je presa toplija, brže i lakše ćete izravnati kosu, ali ćete je i više oštetiti, zato se pridržavajte uputstva na kojoj temperaturi i koliko dugo smete da ‘peglate’.

* Izbegavajte da presom ravnate farbanu kosu. Presa od turmalina je dobro rešenje za sve tipove kose, ali ako imate deblju dlaku, više vam odgovara titanijum koji brže prenosi toplotu i daje bolje rezultate, dok keramičke prese lako klize po kosi i brzo postižu ujednačenu toplotu.

* Koristite sredstvo za zaštitu vlasi od toplote, pa pre sušenja i peglanja kose, nanesite sprej za termalnu zaštitu. Preparati sa sulfatima isušuju dlake, zato birajte šampone i regeneratore koji ih ne sadrže.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!