Radio Bambi

Golubu ukinut pritvor

Možda vam ovaj naslov zvuči kao fake news, ili ste možda pomislili da se radi o čoveku čije je prezime Golub, ali nije tako. Radi se o pravom golubu koji je bio iza rešetaka.

Idemo do Indije, odakle nam stiže ova nesvakidašnja priča.

Naime, policija u Indiji pustila je na slobodu goluba koji je bio pritvoren osam meseci, pošto se sumnjalo da špijunira za Kinu.

Indijska policija je sumnjala da je golub, koji je u maju prošle godine uhvaćen u blizini luke u Mumbaju, umešan u špijunažu pošto je na nogama imao dva prstena na kojima su bile reči koje su izgledale kao kineske, prenosi “SkyNews”.

Policija je u utorak oslobodila goluba i pustila ga nazad u divljinu. Golub je proveo osam meseci u zatočeništvu u bolnici za životinje u Mumbaju, pre nego što je otkriveno da je ptica u Indiju doletela sa Tajvana.

Golubovi su tokom istorije korišćeni za špijuniranje, a britanske snage u Prvom i Drugom svetskom ratu koristile su te ptice za prenošenje poruka.

Policija u Indiji je i ranije pritvarala golubove.

U Kašmiru je tako 2020. godine uhvaćen golub koji je pripadao pakistanskom ribaru, a istraga je pokazala da ptica nije bila namenjena za špijunažu, već da je jednostavno preletela granicu između dve zemlje.

Indijska policija je i 2016. godine pritvorila još jednog goluba, nakon što je, navodno, pronađen sa beleškom u kojoj se pretilo indijskom premijeru Narendri Modiju. 

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!