Radio Bambi

Izabrani svi finalisti 64. ‘Evrosonga’!

Pesma Evrovizije, najveće evropsko muzičko takmičenje, dobilo je posle sinoć održane druge polufinalne večeri, preostale finaliste. U finale su se sinoć plasirali Severna Makedonija, Holandija, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbejdžan, Danska, Norveška, Švajcarska i Malta.

Kao i Crna Gora u prvoj, tako i Hrvatska u drugoj polufinalnoj večeri nije imala sreće. Njen predstavnik Roko Blažević sa pesmom “The Dream” nije se uspeo plasirati u finale ‘Evrosonga’.

Predstavnica Srbije, Nevena Božović, nastupila je u prvom polufinalu, u utorak, veoma samouvereno i emotivno predstavila evrovizijskoj publici pesmu ‘Kruna’ i uspela je da se plasira u finale.

Obe polufinalne večeri dale su po deset finalista kojima se u završnici takmičenja, u subotu, pridružuju predstavnici zemalja ‘Velike petorke’ – Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika – Izraela.

Ovogodišnji, 64. ‘Evrosong’ održava se pod sloganom ‘Usudi se da sanjaš’ (Dare to Dream). Za muzički tron Evrope takmiče se predstavnici 41 zemlje.

Spektakularno finale izbora za ‘Pesmu Evrovizije’, tokom kojeg će, u revijalnom delu, nastupiti velika svetska zvezda Madona, zakazano je za sutra sa početkom u 21:00h.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!