Radio Bambi

Brčko – Završeni radovi na obilaznici! (Video)

Od ideje iz 2004. godine do konačne realizacije u 2019. godini. Izgradnja obilaznice oko Brčkog, čija ukupna dužina iznosi 18,86 km, konačno je završena, a zvanično otvaranje i puštanje u saobraćaj planirano je odmah nakon tehničkog prijema. -“Ovo nije samo put. Na samoj trasi je izgrađeno 19 objekata od čega je 11 mostova dužine od 35-320 m, pet nadvožnjaka i tri podvožnjaka. Izvršena je regulacija 18 vodotokova sa obaloutvrdom koji u mnogome popravljaju hidrološke probleme koji su bili prisutni na terenu. Ukupna dužina tretiranih vodotokova je blizu 4 km. Takođe, unutrašnja odvodnja ili cev sa prorezom je izgrađena na licu mesta u ukupnoj dužini od oko 23 km. Izgrađeno je 6 raskrsnica od čega su 4 kružne i 2 raskrsnice u nivou. Posebno je važno istaći da je pored trase sa leve i desne strane urađeno niz pristupnih puteva ili paralelnih puteva u ukupnoj dužini od oko 24 km. Tehnika, tehnologija i kvalitet izvedenih radova su na vrlo visokom nivou”, – poručili su iz preduzeća ‘Putevi Brcko’.

Nakon što su radovi uspešno okončani, sledi tehnički pregled, pribavljanje upotrebne dozvole i puštanje u saobraćaj. Taj posao je u nadležnosti Vlade Brčko distrikta i trebao bi biti uskoro završen.

Nakon puštanja obilaznice u funkciju očekuje se značajno saobraćajno rasterećenje u samom gradu. Predstavnici preduzeća ‘Putevi Brčko’ obišli su, zajedno s predstavnicima lokalne vlasti i javnih institucija, obilaznicu oko Brčkog. Članovi Vlade i Skupštine još jednom su imali priliku da se na licu mesta uvere u kvalitet završenih radova i da se upoznaju sa pojedinim problemima koji su se pojavili tokom izgradnje.

Detaljnije u video snimku ispod teksta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!