Radio Bambi

Jelena iz Papraće razbila predrasude!

Da velika želja može pobediti sve predrasude društva, dokazala je mlada devojka iz mesta Papraća kod Šekovića. Jelena Čabrić (22) je razbila jednu od predrasuda, koja važi u našim krajevima, a to je da za volanom kamiona sede samo muškarci, a ne devojke poput nje. Ona je u Zvorniku uspešno položila vozački ispit ‘E kategorije’ i tako ostvarila svoju želju da može voziti kamion s prikolicom.

Sada sledi prekvalifikacija u srednju školu za vozače, nakon čega će imati položen državni ispit i međunarodnu karticu. Kako kaže, mnogi su njenu odluku negativno komentarisali, ali to je nije sprečilo da ostvari svoj zacrtani cilj.

-“Bilo je i negativnih mišljenja, poput onoga ‘koji će gazda dati ženi da vozi kamion’, ali je bilo i pozitivnih komentara od ljudi koji su mi dali podršku. Ono što je meni ipak najvažnije je da imam podršku moje porodice”, – kaže Jelena.

Završila je Ekonomsku školu u Zvorniku, ali nije našla posao u struci. Zatim je dve godine živela u Švajcarskoj, pa je odlučila da se vrati u rodno mesto, gde trenutno radi u jednom restoranu.

Jelena je iz prvog puta položila ‘kategoriju B’, potom ‘C’, ali i ‘E’. Tu nije kraj. Jelenina želja je da, kada se steknu uslovi, položi i ‘D’.

-“Čim napunim 24 godine, steći su pravo da polažem i ‘kategoriju D’, da mogu voziti i autobuse”, – odlučna je Jelena Čabrić.

Prema podacima Auto-škole “Euro Petrol Oil”, gde je Jelena uspešno završila obuku, ona je prva žena kandidat koja se kod njih obučavala za ‘C’ i ‘E’ kategorije. 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!