Radio Bambi

Koliko mleka treba da pijemo?

Od malih nogu naši roditelji, bake i deke, učili su nas da je mleko izuzetno zdravo i da ga trebamo konzumirati i ujutro i pred spavanje. Nauka, lekari, nutricionisti, ovo su i potvrdili. Savet lekara je da se mleko često konzumira jer obiluje mineralima, vitaminima, proteinima i aminokiselinama koje su potrebne i u kasnijim životnim dobima.

Redovno konzumiranje mleka obezbeđuje esencijalne hranljive materije poput kalcijuma, vitamina D i proteina koji su ključni za zdravlje kostiju.

Takođe, mleko jača mišiće i imuni sistem, korisno je za održavanje sitosti i sprečavanje prejedanja.

Nećemo pogrešiti ako ga konzumiramo bilo kada.

Nutricionisti ističu da postoje određene prednosti konzumiranja toplog mleka u večernjim časovima, tačnije pre spavanja. Prema njihovim savetima, konzumiranje mleka pred spavanje je poželjno jer mleko pomaže u proizvodnji melatonina koji utiče na bolji san.

Idealna dnevna količina bi bila do tri šolje i to dve pre obroka (doručka i ručka), a treća pred odlazak na spavanje.

Za osobe čiji stomak loše reaguje na mleko, nutricionisti savetuju da naprave pauzu, ali da ga se ne odriču u potpunosti. U tim slučajevima, opcije bez laktoze su preporuka, kao i fermentisani proizvodi poput jogurta ili kefira.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!