Radio Bambi

Novi ‘Iphone’ se otključava na pogled!

Američka kompanija ‘Apple’ predstavila je tri nova modela pametnih telefona. ‘iPhone 8’ i ‘iPhone 8 plus’ su modeli sa znatno poboljšanom kamerom, displejom i zvučnicima. Ali, odmah su ostali u senci još savršenijeg pametnog telefona iz ove kompanije. Zvezda večeri bio je ‘iPhone 10 – iPhone X’, koji predstavlja budućnost pametnih telefona.

Otključava se na pogled, mimikom lica šalje emotikone i otporan je na vodu. Novi telefoni trebalo bi da snimaju fotografije sa boljim bojama i manjom distorzijom, naročito pri slabom svetlu. Displej će se prilagođavati na postojeće osvetljenje, a zvučnici će biti glasniji i imaće dublji bas. ‘iPhone 10 – iPhone X’ je predstavljen kao budućnost pametnih telefona. Novi telefon se otključava jednostavnim pogledom na ekran, jer ima ‘Face ID’ tehnologiju prepoznavanja lica, koja pravi  matematički model lica, objasnili su iz te kompanije. Animirani emotikoni mogu da se kontrolišu  mimikom lica. Desetka ima ‘super retina’ ekran, koji se služi ‘OLED tehnologijom’ za intenzivnije boje i oštrije slike. U prodaju ide od 3. novembra, samo u crnoj i beloj boji, po ceni od 1.000 dolara za model od  64 GB, odnosno 1.150 dolara za onaj od 256 GB.

Novi “iPhone 8” imaće istu veličinu kao njegov prethodnik, 4,7 inča, a početna cena će mu biti 699 dolara. Ima staklenu poleđinu, glasnije zvučnike, a ekran ima ‘True Tone’ tehnologiju.

“iPhone 8 plus” ima i novu opciju ‘Portrait Lighting’ koja uz pomoć posebnih senzora i softvera menja osvetljenje, kako bi portreti izgledali bolje. Početna cena ‘osmice plus’ biće 799 dolara, a on će biti dugačak 5,5 inča.

Oba modela imaće opciju bežičnog punjenja, koju imaju mnogi telefoni sa android operativnim sistemima. U prodaji će se pojaviti 22 septembra. 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!