Radio Bambi

Ona je prva primila vakcinu protiv korona virusa!

Devedesetogodišnja žena postala je prva osoba kojoj je data vakcina protiv korona virusa proizvođača “Fajzer” i “BioNtek”, kao deo programa masovne vakcinacije širom Velike Britanije. Margaret Kinan, koja sledeće nedelje puni 91. godinu, rekla je ‘da je dobila najlepši, preuranjeni rođendanski poklon’.

Injekcija joj je data juče ujutro i prva je od 800.000 doza vakcine kompanija “Fajzer” i “Biontek” koja će se davati u narednim nedeljama. Do kraja meseca očekuje se još do četiri miliona doza.

U Velikoj Britaniji vakcinisaće starije od 80 godina i zdravstveno osoblje. Program ima za cilj zaštitu najugroženijih i povratak života u normalu.

-“Osećam se privilegovano što sam prva osoba vakcinisana protiv virusa COVID-19”, – rekla je Margaret Kinan.

Dodala je da joj je ovaj poklon, koji je dobila uoči rođendana, najlepši koji je mogla da poželi.

-“To znači da konačno mogu da se radujem druženju sa porodicom i prijateljima u novoj godini, jer sam veći deo ove godine bila sama. Zahvaljujem medicinskom osoblju na velikoj brizi i nezi. Moj savet svima kojima su ponudili vakcinu je da je prihvate, ako sam ja mogla da je primim u 90. godini, možete i vi”, – poručila je Margaret.

Velika Britanija je prva država na svetu koja je počela da koristi vakcinu “Fajzera” i “Bionteka” nakon što su regulatori odobrili njenu upotrebu prošle nedelje. Vakcinacija u Velikoj Britaniji nije obavezna.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!