Radio Bambi

Petodnevna efikasna dijeta na vodi!

Dijeta na vodi bazira se na vodi kao glavnom sastojku, koji unosimo u toku dana, što ne znači da ćemo piti samo vodu, ali nam je ona glavna ‘hrana’. Predstavljamo vam petodnevni plan izuzetno efikasne dijete na vodi.

Prvi dan – Prvi dan ove dijete treba da popijete 8 čaša vode, a ako želite, jednu možete zameniti prirodnim sokom od jabuke ili da jedete sveže jabuke, ako vam je tako lakše. Poenta ovih jabuka jeste jabučna kiselina, koja otpušta toksine nakupljene u jetri. Ako osetite glad, možete jesti sveže voće, po mogućnosti ono koje je puno vode (jabuke, kruške, lubenice). Nemojte gladovati, grickajte voća koliko želite.

Drugi dan – Danas bi trebalo da popijete minimalno dve čaše vode da biste isprali sve nakupljene toksine koji su spremni da napuste telo od prethodnog dana. Jedite povrće, posebno šargarepu i to u svežem obliku, ako baš ne možete bez kuvanog obroka, jedan sveži obrok zamenite barenim povrćem.

Treći dan – Danas popijte najmanje 8 čaša vode, a i više ako možete, s tim da možete jesti voća i povrća u neograničenim količinama. Povrće možete bariti ili kuvati na pari, bez dodataka soli i začina ili jesti kao salate (paradajz, paprike, krastavci, luk…). Danas već možete primetiti promene na vašoaj koži, biće svilenkastija, čišća i mekša na dodir. Tek danas ćete početi zaista gubiti kilograme, pošto su prva dva dana bazirana samo na detoksikaciji tela.

Četvrti dan – Ako se danas budete vagali, vaša vaga bi trebalo da pokazuje bar 1,5 kilogram manje, naravno ako ste se striktno pridržavali plana prethodna tri dana. Uz 8 čaša vode, danas možete jesti banane i piti mleko, ostalo voće i povrće nisu dozvoljeni.

Peti dan – Na poslednji dan ove dijete na vodi treba da popijete 10 čaša vode i da jedete paradajz, njih najmanje 6 u toku dana, ako se osetite iscrpljeno slobodno pojedite jednu manju porciju kuvanog junećeg mesa.

Šestoga dana trebalo bi da ste lakši za neverovatnih pet kilograma nego kad ste krenuli sa dijetom.

Od danas možete da se vratite na svoju standardnu ishranu s tim što ćete povećati unos svežeg i termički obrađenog povrća, izbegavati gazirana pića prepuna šećera i svakodnevno jesti voće.

Nutricionisti kažu da ova dijeta na vodi nema neželjenih efekata i da će vaš organizam nakon ovog petodnevnog programa biti dosta zdraviji, jer ćete izbaciti većinu toksičnih materija.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!