Radio Bambi

Pevao je kako je živeo, a živeo kako je hteo!

Mislio je i govorio dečje iskreno i brzo, tako je i plesao, pevao je kako je živeo, a živeo je kako je hteo. Naš Džej. Zavrteo se silovito na sceni sa svim tim teškim životnim iskustvom koje je prethodno skupio na ulici i u domu. Poleteo je kao kuglica pod šibicom. Brz, nekad neuhvatljiv za pogled kibicera, a uvek tu, sa neodoljivom pesmom koja te zaveže za sebe i natera da ostaneš i pogađaš ispod koje je kutijice zgužvana metalna folija.

Da ga gledaš, slušaš, da si srećan kada i poslednji dinar u kafani daš na njegovu pesmu, jer znaš da je život više iščekivanje da izgubiš sve, a manje da budeš u pravu.

Bio je čas obučen u belo odelo sa šeširom kao Majkl Džekson na omotu Trilera, čas sa maramom na glavi kao neki dorćolski dunavski pirat. Naš omaleni div iz Solunske je iz sirotinje potekao i na nju nikada nije zaboravio, kačivši razna peciva i hlebove iz pekare po ulici, da ih pokupe gladna dorćolska deca kada krenu bez doručka u školu.

Svoj odlazak Džej je mnogo puta najavljivao.

Molio je sudbinu sestru da uspori malo i podsećao nas da život kratko traje i da malo vremena ima. Plašio se da ne postane gitara bez žica. Taj tanatos je izbijao iz njega i kada je uspeo u životu i kada su mu zavideli svi. I tada su ga lomili vetrovi, a on je terao po svome i pretio da se – kada jednom ode – više neće vratiti. Umelo je ono što peva da ima težinu date reči nekadašnjih beogradskih šmekera. Verovalo mu se dok drži mikrofon verovatno više nego ikome. Jer, Marina Tucaković je možda za druge pisala pesme, ali je za Džeja pisala memoare.

Upalićemo za njega sveću kao da ga nema, iako znamo da je negde gore za stolom sa Tomom Zdravkovićem, Šabanom Šaulićem, Sinanom Sakićem, Rođom Raičevićem i ko zna kojim još junacima njegovog doba.

Poznati pevač Džej Ramadanovski preminuo je juče u 56. godini u svom domu na Dorćolu. Poslednja tri dana je bio veoma lošeg zdravstvenog stanja, a devojka koja je živela s njim nagovarala ga je da ide kod doktora. Međutim on se nadao da će sve brzo proći i da nije potrebno da ide kod lekara, ali nažalost pogrešio je. Devojka koja je živela kod njega pronašla ga je mrtvog, pozvala Hitnu pomoć koja je pokušala reanimaciju, ali nije mu bilo spasa. 

Na estradnoj sceni je bio prisutan od 1987. godine, a veliku popularnost je imao tokom 1990-ih godina, pa sve do 2003. godine, kada je počeo da se manje pojavljuje u medijima, ređe da nastupa i snima nove pesme.

Pojavio se u filmu Lepe Brene “Hajde da se volimo 2” (1989. godine).

Sa bivšom suprugom Nadom, koju je voleo do kraja života i za koju je uvek govorio da će ostati njegova jedina, prva i poslednja prava ljubav, imao je dve ćerke Anu i Mariju. Njegova starija ćerka Ana je udata za pevača Adila Maksutovića.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!