Radio Bambi

Potvrđeno, žene ovisne o telefonima!

Nova istraživanja pokazuju da devojke i žene, bez obzira na starosnu dob, postaju prave ovisnice o svojim telefonima. Često se misli kako su tinejdžerke te koje preteruju u korištenju telefona i društvenih mreža, ili su ovisne o svojoj omiljenoj igri, ali istina je ipak drugačija. Većina devojaka i žena, (posebno onih od 22-52 godine starosne dobi), gledaju u ekran svog telefona kao hipnotisane i ne ispuštaju svoj ‘pametni telefon’ iz ruku, potvrdilo je istraživanje.

Verovali ili ne, svoj telefon proveravaju 200 puta na dan, što bi bilo otprilike svakih sedam minuta. To nije sve, priznaju da uprkos negativnom uticaju društvenih mreža na njihovo samopouzdanje, neće obrisati svoje profile.

Takođe priznaju i da ne mogu kontrolisati potrebu da često proveravaju društvene mreže i da su možda ovisne o svom telefonu. Više od 85% anketiranih žena je priznalo i da više vremena provodi ‘družeći’ se sa telefonom nego sa partnerom.

Društvene mreže su, pokazuju druga istraživanja, sve više štetne za mentalno zdravlje žena, zbog plejade filtriranih fotografija. ‘Facebook je ocenjen kao najštetnija društvena mreža za nečije samopouzdanje, a ‘Instagram’ drži drugo mesto.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!