Radio Bambi

Preminula Bobina Marija!

Jugoslovenska glumica Rialda Kadrić, koja se proslavila ulogom Marije u filmskom serijalu „Žikina dinastija“, preminula je u 58. godini. Mnogi su joj posle te uspešne uloge predviđali slavnu budućnost, ali je Rialda Kadrić odabrala život bez glumačkih uloga.

Rođena je u Beogradu, gde je završila osnovno i srednje obrazovanje. Bila je profesor književnosti i psihoanalitički terapeut. Svoju prvu ulogu dobila je sa petnaest godina, 1978. godine u filmu Lude godine Zorana Čalića. U filmu glumi lik Marije, srednjoškolke koja se zaljubljuje u svog vršnjaka Bobu, koga je glumio Vladimir Petrović.

Glumila je i u filmovima “Ljubi, ljubi, al‘ glavu ne gubi”, “Dvoboj za južnu prugu”, “Kakav deda, takav unuk”, “Idi mi, dođi mi”, “Šta se zgodi kad se ljubav rodi”, “Žikina dinastija”.

Rialda Kadrić se glumom bavila od 1978. do 1990. godine, kada je odlučila da se preseli u Pariz, a zatim u London, gde je i živela.

Svi ćemo je pamtiti kao Bobinu Mariju, zaljubljenu tinejdžerku i kao Mišinu mladu i ponosnu mamu. Rialda je jedno vreme radila i kao novinar i voditelj “Glasa Amerike”.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!