Radio Bambi

Preminula glumica Ivana Mrvaljević

Crnogorska glumica i producentkinja, Ivana Mrvaljević, preminula je danas u 47. godini života nakon borbe sa teškom bolešću. Ivana je rođena 1976. godine na Cetinju.

Školovala se u rodnom gradu, a 1999. godine diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Bore Stjepanovića.

Sedam godina (1999-2006) bila je stalni član ansambla Gradskog pozorišta u Podgorici, a 2001. godine osniva NVO „Teatar mladih“ na Cetinju.

Osim glumom bavila se i produkcijom.

Bila je izvršni direktor u producentskoj kući „MM Production“ iz Budve, gde je producirala TV seriju „To toplo leto“ i TV film „Pare ili život“.

Od 2007. do 2008. godine, bila je umetnički direktor Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ na Cetinju, gde je oformila Akademsku scenu ART. Od 2007. godine bila je član Upravnog odbora Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore.

U Italiji je završila Master za kinematografsku i televizijsku produkciju i cross medijalne komunikacije. Januara 2012. godine na Cetinju je osnovala produkcijsku kuću “Andromeda pictures”.

Bila je direktorka Gradskog pozorišta u Podgorici.

Pored brojnih uspešnih pozorišnih i nekoliko filmskih uloga, publika širom regije će pamtiti njene uloge u tv serijama “Budva na pjenu od mora” (tužiteljka Kristina), “Biser Bojane” (doktorka), “Mješoviti brak” (Sandra)…

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!