Radio Bambi

Šabac – Mama šampion po težini novorođenčadi!

Mnogi portali preneli su priču o ‘mami šampionu’ iz Šapca, nakon što su sazanli da je ukupna težina njenih četvoro dece na rođenju bila 20 kilograma i 550 grama. Slađana Maksimović (30) iz Krnula kod Šapca prava je ‘mama šampion’, ako je suditi po težini njenih novorođenčadi.

Najmlađa Teodora, rođena 25. juna u bolnici u Šapcu, sa svojih pet kilograma i 600 grama odnela je titulu najkrupnije bebe u porodici Maksimović.

Kada se bebe rode, obično nose benkice veličine 56, dok su sva Slađanina deca odmah po rođenju nosila odeću broj 74.

Teodorini prethodnici, jedan brat i dve sestre, takođe su bili rekorderi odmah po rođenju.

-“Dušana sam rodila jako mlada, imala sam samo 18 godina. On je bio težak pet kilograma i 250 grama. Sledeća, Katarina, rođena je 2008. i sa četiri kilograma i 200 grama najsitnija je beba u našoj porodici. Milica je rođena 2016. godine i težila je pet kilograma i 500 grama. Šampion je Teodora sa pet kilograma i 600 grama”, – kaže mama Slađana.

-“Nisam imala nikakvih problema, čak nije bilo ni nekih strašnih bolova. O komlikacijama nisam ni razmišljala, tako da je porođaj prošao odlično”, – govori Slađana, koja je samo dva dana nakon porođaja sa ‘šampionkom’ Teodorom već otišla kući.

Doktor Dragan Milošević, načelnik Službe ginekologije u Opštoj bolnici Šabac, gde se ova majka rekorder porodila, rekao je za ‘Blic’ da je Slađana, iako joj je bio ponuđen epidural, isti odbila, jer je želela da se porodi prirodnim putem.

-“Radi se o jednoj veoma hrabroj ženi, te je samo rođenje deteta prošlo i bolje od očekivanog. Rađenje deteta od pet kilograma i 600 grama je uvek malo rizičnije – samim nošenjem ovako krupne dece postoji rizik za oboljenja poput dijabetesa ili štitaste žlezde. Srećom, kod Slađane je prošlo sve baš onako kako treba”, – objasnio je dr Milošević.

Slađana kaže da ni ona ni njen suprug Boban nakon tri bebe rekordera nisu sigurni kako bi se snašli da se Teodora rodila sa prosečna tri kilograma.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!