Radio Bambi

Seljačino, da li bi tako u Nemačkoj?!

Svedoci smo svakodnevno čestih kršenja saobraćajnih propisa širom Republike Srpske i FBiH, a činjenice govore da su pojedini vozači koji dolaze na letnji odmor iz dijaspore posebno bahati kada se radi o vožnji po gradu ili parkiranju. Jedan vozač ‘Forda’ nemačkih registarskih oznaka parkirao je svoje vozilo na trotoaru u tuzlanskom naselju Senjak (FBiH), a jedan građanin ga je slikao, te mu za brisač na šoferšajbni zakačio pismo i sve to objavio na društvenim mrežama.

Pismo prenosimo u celosti.

-“Seljačino! Kad si otišao iz Bosne za obećanu Nemačku, verovatno si mislio da je i dan-danas ovo ‘divlji zapad’, tj. mislio si da ćeš dolaskom na tvoj cenjeni ‘urlaub’ ili ti ga odmor, zateći stanje od pre 20-30 godina, pa da parkiraš gde ti je ćeif, uključujući trotoare, te blokiranje silaza za auta, dostavna vozila, a najbitnije za invalide, majke s kolicima i osobe s drugim pomagalima, kao i stare i iznemogle osobe koje te moraju obilaziti jer si parkirao na nepropisnom mestu. E pa, ‘seljo’, nije ni pre 30 godina tako moglo, jer se kažnjavalo. Kažnjava se i danas, pa se baš pitam da li bi tako parkirao i u Nemačkoj il’ znaš da bi ti i sama pomisao na taj bezobrazluk izbila 500 evra iz džepa. Seljačino jedna!”, – stoji u pismu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!