Radio Bambi

Svaka ruža nosi određenu poruku!

Međunarodni dan žena, 8. mart, dan je kada se prisećamo borbe za žene i njihova prava. Povodom ovog praznika već godinama se praktikuje običaj da muškarci pripadnicama lepšeg pola poklanjanju razne poklone. Pored toga, poklanjanje cveća (uglavnom ruža) je obavezno.

Trebate znati da svaka ruža sa sobom nosi posebnu poruku, koju možete poslati dami, a da i ne znate da ste to učinili. Zato dobro razmislite, dok se 8. mart još uvek bliži, koju je boju najbolje izabrati.

Crvena ruža

Crvena ruža simbolizuje ljubav, ali ako dobijete ružu u tamno-crvenoj boji to bi moglo značiti da darodavac veruje da ste stidljivi i da vam treba podstrek za više samopouzdanja.

Crna ruža

Crne ruže ne bi nikako trebalo da poklanjate, jer bi mogli veoma da naljutite damu kojoj istu poklonite. Ovakvo cveće je po nekim starim verovanjima za veštice. Crne ruže se u nekim zemljama nose na groblje.

Uvela ruža

Nema mnogo dileme šta znači kada dobijete uvelu ružu. -“Ne želim da te vidim nikada više”, – najlepše rečeno.

Žuta ruža

Simbolika žute ruže može da označava uživanje ili ljubomoru, ili da neko želi da vam bude samo prijatelj.

Plava ruža

Ovaj cvet označava večnu mladost, posebnost, glamur i posebnu zahvalnost. Uglavnom se poklanja posebnoj i veoma dobroj i dragoj prijateljici.

Buket gerbera i ruže

Kombinacija ovog divnog cveća bila je popularna tokom viktorijanskog perioda, ali i danas. Ukoliko dobijete ovakav buket, budite ponosni, jer neko želi da vam poruči da ste graciozni i neodoljivi. Takođe, može da simboliše i tajnu ljubav ili prošnju.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!