Radio Bambi

Takmičarka napustila emisiju pre baraža (Video)

Sinoć je emitovana peta emisija aktuelne sezone najpopularnijeg regionalnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Po već ustaljenim novim pravilima, mentori su pritiskom na tastere odabrali brojeve fotelja na kojima će sedeti, ujedno i redne brojeve pod kojima će nastupiti njihovi ‘izabrani’ kandidati.

Redosled nastupa ‘izabranih’.

1. Antonija Čerkez iz Širokog Brijega (FBiH) /mentor Dragan Stojković Bosanac/,

2. Boban Lazić iz Beograda /mentor Ana Bekuta/,

3. Adela Smajlović iz Srebrenika (FBiH) /mentor Snežana Đurišić/,

4. Stefan Tomić iz Kraljeva /mentor Đorđe David/,

5. Abida Milkunić iz Živinica (FBiH) /mentor Viki Miljković/,

6. Lazar Živanović iz Beograda /mentor Marija Šerifović/,

7. Valentina Cvetković iz Beča (AUT) /mentor Aleksandar Milić Mili/,

8. Perica Veljković iz Beograda /mentor Ceca/,

Usledilo je predstavljanje ‘izazivača’ koji su birali među ‘izabranim’ svoje protivnike.

Vanja Vrećo iz Sarajeva (FBiH) bila je prva ‘izazivačica’, a za protivnicu je odabrala kandidatkinju broj 7 – Valentina Cvetković iz Beča (AUT) /mentor Aleksandar Milić Mili/. 4:3 u korist Valentine bio je rezultat nakon glasanja, Saša je izjednačio i prepustio Miliju da odluči ko ostaje u njegovom timu. Očekivano, Mili je odabrao Valentinu.

Nikola Savić iz Prokuplja na ‘pevački obračun’ izazvao je ‘izabranog’ Lazara Živanovića iz Beograda /mentor Marija Šerifović/. I u ovom duelu nije bilo iznenađenja, diretkno je dalje prošao Lazar.

Sedamnaestogodišnja Marija Ćirić iz Zaječara je novo lice na Grandovoj sceni, a za duelistu je odabrala dobro poznatu, Abidu Milkunić iz Živinica (FBiH) /mentor Viki Miljković/. Rezultat je bio 4:3 u korist ‘izazivačice’. Da li da pusti direktno kandidatkinju koja je osvojila više glasova, da li obe da pošalje u baraž, ili da izjednači, pa da odluku prepusti mentoru čiji je kandidat u duelu, u ovakvoj situaciji to odlučuje Saša Popović. Kao i u prethodnim ovakvim slučajevima, Popović je odabrao poslednju opciju, pa je morala odlučiti Viki. Ona je nakon komentara žirija odbila da presudi, pa je Saša rekao da bude onako kako je žiri prvobitno glasao. Dakle, ‘izazivačica’ je dobila mentora, a ‘izabrana’ izgubila mentora.

Naredni izazivač, Miki Sekulovski iz Velesa (SMKD), ušao je u duel sa Pericom Veljkovićem iz Beograda /mentor Ceca/. Videli smo ‘bitku’ dva žanrovski potpuno različlita takmičara. Pobednik ovog duela rezultatom 6:1 bio je ‘izazivač’.

Još jedna nova mlada devojka stigla je na Grandovu scenu, Nađa Mujezinović iz Sarajeva (FBiH). Na ‘pevački dvoboj’ izazvala je jednu od najatraktivnijih među ‘izabranim’ kandidatkinjama, Antoniju Čerkez iz Širokog Brijega (FBiH). U ovom ‘federalnom’ duelu žiri je prednost dao rezultatom 4:3 novoj kandidatkinji. Popović je ponovo izjednačio rezultat, usledili su komentari, pa je Bosanac morao presuditi. On je u svom timu zadržao Antoniju.

‘Izazivač’ Dejan Vojnović iz Novog Grada borio se u duelu sa ‘izabranim’ Bobanom Lazićem iz Beograda /mentor Ana Bekuta/. Žiri je bio jednoglasan i svih sedam glasova dodelio je ‘izabranom’.

U poslednjem ženskom duelu videli smo nastupe ‘izazivačice’ Milice Gajić iz Obrenovca i ‘izabrane’ Adele Smajlović iz Srebrenika (FBiH) /mentor Snežana Đurišić/. Rezultatom 6:1 u duelu je pobedila Adela.

Nadmetanja u ovoj emisiji zatvorili su sedamnaestogodišnji ‘izazivač’ Goran Dimić iz Žablja i ‘izabrani’ Stefan Tomić iz Kraljeva /mentor Đorđe David/. U poslednjem duelu, rezultatom 5:2 pobedio je ‘izazivač’, a ‘izabrani’ je dobio kritike od žirija i ostao bez mentora.

Direktan prolaz u naredni krug takmičenja izborili su:

Valentina Cvetković iz Beča (AUT) /mentor Aleksandar Milić Mili/,

Lazar Živanović iz Beograda /mentor Marija Šerifović/,

Marija Ćirić iz Zaječara /mentor Viki Miljković/,

Miki Sekulovski iz Velesa (SMKD) /mentor Ceca/,

Antonija Čerkez iz Širokog Brijega (FBiH) /mentor Dragan Stojković Bosanac/,

Boban Lazić iz Beograda /mentor Ana Bekuta/,

Adela Smajlović iz Srebrenika (FBiH) /mentor Snežana Đurišić/,

Goran Dimić iz Žablja /mentor Đorđe David/.

Posle baraža plasman su izborili i:

Stefan Tomić iz Kraljeva,

Nađa Mujezinović iz Sarajeva (FBiH),

Milica Gajić iz Obrenovca,

Nikola Savić iz Prokuplja.

Iz daljeg takmičenja ispali su: Vanja Vrećo iz Sarajeva (FBiH), Perica Veljković iz Beograda i Dejan Vojnović iz Novog Grada.

Abida Milkunić iz Živinica (FBiH) je pre baraža napustila Zvede Granda bez objašnjenja za tu odluku, pa je Saša Popović uoči baraža saopštio da se ona više nikada neće moći pojaviti u Grandu. Očigledno je da Abida nije bila zadovoljna time što je u duelu izgubila mentora, odnosno što Viki nije želela da presudi u njenu korist, a Popović odlučio da prihvati prvobitni rezultat žirija u korist ‘izazivačice’.

Još jednu od pesama sa svog novog albuma predstavila je Marija Šerifović. Radi se o numeri “Moj grad”.

Premijerno je svoju drugu pesmu izvela finalistkinja iz prošle sezone Martina Jozinović.

Snimak emisije možete pogledati u video prilogu ispod teksta.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!