Radio Bambi

Za 24 časa Slovenci sa granice vratili 20 osoba

Nakon ponovnog uvođenja graničnih kontrola sa Hrvatskom i Mađarskom, Slovenija je onemogućila ulazak za 20 osoba iz ‘trećih zemalja’ u koje spada i BiH, saopštili su novinarima ministar unutrašnjih poslova Slovenije, Boštjan Poklukar i direktor policije Slovenije, Senad Јušić.

-“Sukob na Bliskom istoku je nepredvidiv, ne znamo kako će se razvijati. I zbog toga smo još oprezniji. Verujem da su te mere ispravne, a pre svega proporcionalne. Očekujem intenzivnu međunarodnu saradnju na tom polju. Policija na granici sprovodi selektivnu kontrolu, ali je njihov rad učinkovit. Otkrili su i krijumčare na graničnom prelazu na području u nadležnosti Policijske uprave Novo Mesto. Ljudi koji žive sa obe strane granice ne osećaju veće posledice kontrole”, – naveo je Poklukar.

On je rekao da će početkom novembra otići u Trst, gde će se sastati sa italijanskim i hrvatskim kolegama, a početkom istog meseca primiće i ministra bezbednosti u Savetu ministara, Nenada Nešića, sa kojim će razgovarati o mogućnostima misije Evropske granične i obalske straže “Fronteks” u BiH.

-“To su aktivnosti koje sprovodimo kako za bezbednost Slovenije, tako i za bezbednost zemalja Balkana i naravno EU”, – istakao je Poklukar.

-“Za 24 časa slovenačka policija zabranila je ulazak u Sloveniju za 20 osoba. Reč je o državljanima trećih zemalja koji nisu ispunili uslove. Glavni fokus slovenačke policije na granici sa Hrvatskom i Mađarskom je prevencija terorizma, ekstremizma i prekograničnog kriminala, uz obezbeđivanje frekvencije saobraćaja i olakšavanja života ljudima u pograničnom području.”, – izjavio je Јušić.

Slovenija je od juče, zbog povećanih terorističkih rizika, uvela nadzor granice sa Hrvatskom i Mađarskom, koji će trajati do 30. oktobra, nakon čega ga Vlada može produžiti.

Zbog istog razloga Italija je juče uvela granične kontrole sa Slovenijom i Austrijom.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!