Radio Bambi

To je pljeskavica!

LESKOVAC – Po šesti put su majstori roštilja Ivan Đorđević i Goran Todorović prevazišli sami sebe i ispekli pljeskavicu od 55 kilograma, kilogram težu od prošlogodišnjeg rekorda. Na leskovačkoj Roštiljijadi je, zasigurno, napravljena najveća na svetu, ali se zvanično ni ovog puta neće naći na stranicama Ginisove knjige rekorda.Ginisovka ili ne, pljeskavica koja je u četvrtak uveče ispečena na Širokoj čaršiji u slast je pojedena.

Pripremana je više od sat vremena, dok su je posmatrači i stanari Gerontološkog pojeli deset puta brže. Predsednik žirija Zoran Todorović precizno je izmerio da joj je prečnik 150, a debljina 2,5 centimetra.

-“Što se žirija tiče, najvažnije je da prilikom okretanja nije pukla i da je pečena. Ispunila je gurmanske propozicije, a da li je za Ginisa ne možemo da se izjasnimo”, – istakao je Todorović.

Ivan i Goran su i šesti put zaredom postali miljenici Roštiljijade. Skara na koju su pekli pljeskavicu samo je pet centimetara šira od obima pljeskavice, pa je samim tim njihovo umeće došlo još više do izražaja.

-“Na istoj skari svake godine pečemo pljeskavicu koja je sve veća i veća. Sledeće godine moraće da se nabavi i veća skara, pošto nećemo stati na ovih 55 kilograma”, – najavljuje ovaj tandem.

Žikica Nestorović, direktor Turističke organizacije, priznaje da su ove godine prvi put kontaktirali sa nadležnima iz Ginisove knjige rekorda.

-“Nisu došli, jer kako su nam pojasnili nemaju kategoriju za najveću pljeskavicu na svetu”, – rekao je Nestorović.

VEČERNjE NOVOSTI

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!