Radio Bambi

U duelu bivše kume iz Švajcarske i Austrije (Video)

-“Ostale su još četiri emisije ove sezone u kojima ćemo gledati izazivače, a šta će biti onda, to ćete videti”, – rekao je Saša Popović na početku još jedne emisije aktuelne sezone najpopularnijeg regionalnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

Kako pravila od ove sezone nalažu, na početku emisije određen je redosled nastupa.

1. Valentina Cvetković iz Beča (AUT)/mentor Aleksandar Milić Mili/,

2. Lazar Živanović iz Beograda /mentor Marija Šerifović/,

3. Đula Drini iz Cazina (FBiH) /mentor Dragan Stojković Bosanac/,

4. Miki Sekulovski iz Velesa (SMKD) /mentor Ceca/,

5. Adela Smajlović iz Srebrenika (FBiH) /mentor Snežana Đurišić/,

6. Goran Dimić iz Žablja /mentor Đorđe David/,

7. Marija Ćirić iz Zaječara /mentor Viki Miljković/,

8. Boban Lazić iz Beograda /mentor Ana Bekuta/,

Usledilo je takmičenje u duelima.

Sedamnaestogodišnja Jovana Stanković iz Beograda otvorila je duele, a ova mlada izazivačica nadmetala se sa izabranom kandidatkinjom pod rednim brojem 5 – a to je Adela Smajlović iz Srebrenika (FBiH) /mentor Snežana Đurišić/. Rezultat je bio 4:3 za izabranu, Saša je izjednačio, pa je Snežana morala odlučiti da li će zadržati u timu svoju kandidatkinju ili uzeti novu. Mentorka je odlučila da zadrži Adelu, uz pohvale novoj kandidatkinji, koja će prolaz tražiti kroz baraž.

U prvom muškom duelu videli smo nadmetanje izazivača Davida Osmanovića iz Niša i izabranog kandidata pod brojem 8, a to je Boban Lazić iz Beograda /mentor Ana Bekuta/. Posle ovog duela bez iznenađenja, žiri je jednoglasno prednost dao izabranom.

Duel dve bivše kume, jedna iz Švajcarske, druga iz Austrije. Izazivačica iz Ciriha Milica Kostadinović nadmetala se sa Valentinom Cvetković iz Beča (AUT)/mentor Aleksandar Milić Mili/. Rezultat 6:1 u korist izabrane.

Njegoš Turkić iz Šipova bio je naredni izazivač, a pritiskom na taster odabrao je da se nadmeće sa izabranim kandidatom pod rednim brojem 2, to je Lazar Živanović iz Beograda /mentor Marija Šerifović/. Posle ovog duela rezultat je bio 5:2 za izabranog.

Osamnaestogodišnja izazivačica Ana Đokić iz Beograda, nadmetala se sa izabranom kandidatkinjom istih godina, Marijom Ćirić iz Zaječara /mentor Viki Miljković/. Neodlučan je bio žiri posle ovog duela, pa je rezultat bio 4:3 u korist izazivačice. Usledili su komentari, a onda je Popović izjednačio rezultat, pa je Viki morala presuditi. Nakon dužeg razmišljanja odlučila je zadržati svoju kandidatkinju.

U narednom ‘muškom pevačkom obračunu’ videli smo izazivača iz Živinica (FBiH) Inela Nukića i izabranog kandidata pod brojem 4 – to je Miki Sekulovski iz Velesa (SMKD) /mentor Ceca/. Dva potpuno žanrovski različita pevača, roker i folker. Žiri je odlučio da direktno prođe izabrani.

Poslednji ženski duel. Izazivačica Dijana Krneta iz Nove Pazove i izbarana kandidatkinja, a prema mišljenju publike na društvenim mrežama i jedna od favorita ove sezone, Đula Drini iz Cazina (FBiH) /mentor Dragan Stojković Bosanac/. Jednoglasnom odlukom žirija, sa svih sedam glasova direktno je prošla Đula.

U poslednjem duelu nadmetali su se izazivač Tilen Lotrič iz Kranja (SLO) i izabrani kandidat Goran Dimić iz Žablja /mentor Đorđe David/. Ovo je jedini duel u ovoj emisiji iz koga je kao pobednik izašao izazivač. Dimić ostaje bez mentora i u nekoj od narednih emisija biće izazivač.

Direktan plasman izborili su:

Adela Smajlović iz Srebrenika (FBiH) /mentor Snežana Đurišić/,

Boban Lazić iz Beograda /mentor Ana Bekuta/,

Valentina Cvetković iz Beča (AUT) /mentor Aleksandar Milić Mili/,

Lazar Živanović iz Beograda /mentor Marija Šerifović/,

Marija Ćirić iz Zaječara /mentor Viki Miljković/,

Miki Sekulovski iz Velesa (SMKD) /mentor Ceca/,

Đula Drini iz Cazina (FBiH) /mentor Dragan Stojković Bosanac/,

Tilen Lotrič iz Kranja (SLO) /mentor Đorđe David/.

Posle još jednog predstavljanja u baražu, Saša Popović je odabrao još četvoro za prolaz u dalje takmičenje. To su:

Goran Dimić iz Žablja,

Dijana Krneta iz Nove Pazove,

Inel Nukić iz Živinica (FBiH),

Milica Kostadinović iz Ciriha (CH).

Iz takmičenja su ispali: Jovana Stanković iz Beograda, David Osmanović iz Niša, Njegoš Turkić iz Šipova i Ana Đokić iz Beograda.

Svoju novu pesmu premijerno je predstavila finalistkinja prethodne sezone, mlada Sandra Mladenović. Radi se o pravom narodnjaku, jednoj ‘dvojci’, numeri “Žensko srce”.

Snimak emisije možete pogledati u video prilogu ispod teksta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!