Radio Bambi

Vladanka među najboljim domaćicama Amerike!

Ona je već vlasnica šest titula za najbolju američku domaćicu i kuvaricu, a na takmičenju magazina “Bon apetit” učestvuje u polufinalu sa još 30 takmičarki. Vladanka Vladić je promoterka srpske kuhinje u Americi i ušla je u uži izbor za pobednika nacionalnog američkog takmičenja za najbolju domaćicu Amerike.

Vladanka je u SAD poznata kao Amerikanka srpskog porekla koja se bavi kulinarstvom, domaćinstvom, ali i obrazovanjem mladih majki i dece za borbu protiv gojaznosti. Poreklo vodi iz Bijeljine, tačnije iz semberskog sela Međaši. Medicinsku školu završila je u Beogradu, a Vojnu školu u Rajlovcu. Radila je u Vazduhoplovnom zavodu u Batajnici, a 1989. godine odselila je u SAD.

1993. godine sa mužem je otvorila dva restorana na Floridi. Pet godina kasnije su prodali restorane, preselili su se u Kaliforniju i otvorili građevinsku firmu.

Kao udovica danas živi sa decom Mikaelom i Markom u Temekuli u Kaliforniji.

Ova Semberka je istakla da će 80 odsto novca od nagrade koja iznosi 50.000 dolara donirati za spremanje gotovih jela za decu bez roditelja, ugrožene samohrane majke i porodice čiji članovi boluju od raka. Razlog zašto se posvetila kulinarstvu je taj što je gojaznost mladih u SAD postala društvena bolest broj jedan, sa visokom stopom smrtnosti.

-“Kao zdravu hranu ponudila sam srpska kašasta jela, pre svega kačamak, potom proju i sve vrste naših pita. Moje recepte kombinujem sa ruskim, italijanskim, azijskim jelima. Imam sreću da su Amerikanci prepoznali moj napor i da me podržavaju”, – kaže Vladanka.

Ona je četvorostruki šampion dečije kuhinje u SAD, a njene obrazovne TV emisije i spotove gleda više miliona Amerikanaca. Glavni degustatori na njenom sajtu su njena deca, majka Marica, tetka Milkica i rodbina.

-“Za moje kulinarstvo Amerikanci su rekli da je zaboravljena umetnost kuhinje. Spremam po starim srpskim receptima jela sa puno pravog voća i povrća, domaćim testima, mlekom i mesom, koje kod starijih Amerikanaca bude sećanja na prošlost, kada se u SAD jela zdrava hrana”, – kaže Vladanka.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!