Radio Bambi

Vratite srebru stari sjaj za 10 sekundi!

Komadi srebrnog nakita koji se ne nose često, vremenom potamne skoro do smeđe boje, pa deluju neugledno. Trenje sa vašom kožom je najbolji način da sprečite da srebro potamni, odnosno – nošenje je najbolji ‘lek’ za srebro koje je izgubilo sjaj. Ali, ako volite da često menjate nakit, možda neki od vaših omiljenih komada stoji ‘zaboravljen’ i pre nego što ga ponovo stavite na svoju kožu, trebalo bi da ga očistite, kako bi zablistali punim sjajem.

Ako nemate uslova (ili hrabrosti) za metodu hemijske reakcije između aluminijumske folije, sode bikarbone i vašeg omiljenog nakita, probajte čišćenje sredstvom za pranje prozora ili drugih staklenih površina. Komad nakita koji je izgubio sjaj ili promenio boju, stavite na ubrus ili maramicu, i nekoliko puta poprskajte sredstvom za pranje prozora. Zatim ga trljajte desetak sekundi i ubrzo će ponovo zablistati i izgledati kao novo.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!