Radio Bambi

Zbog neredovnog doručka strada srce!

Ukoliko ne doručkujete redovno, obavezno promenite navike i izbegnite mogućnost da dođe do ozbiljnih problema sa srcem. Nova studija američkih naučnika pokazala je da preskakanje jutarnjeg obroka može čak za 87 odsto povećati rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti. Istraživači su koristili medicinske podatke prikupljene poslednjih 18 godina, a studijom je obuhvaćeno 6.550 ljudi starijih od 40 godina koji su imali problema sa srcem.

Analizirani su upitnici koje su pacijenti popunjavali prilikom prijema u bolnicu, a jedno od pitanja bilo je koliko često doručkuju. Gotovo 60 odsto ispitanika odgovorilo je da je doručkovalo svakodnevno, 5,1 odsto je uvek preskakalo ovaj obrok, 10,9 procenata je retko jelo ujutru, a 25 odsto nije doručkovalo po nekoliko dana.

Stručnjaci smatraju da je jutarnji obrok izuzetno važan, jer pomaže u održavanju balansa šećera u krvi i kontroliše pritisak.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!