Radio Bambi

Đoković se vraća na tron!

Novak Đoković će 2018. godinu i zvanično završiti kao najbolji teniser na planeti posle neočekivane odluke Rafaela Nadala. Nadal, donedavno prvi na svetu, odlučio je da se posle Pariza povuče i iz Londona u kojem je trebalo da igra na Završnom mastersu.

Đoković je odustajanjem Rafe iz Pariza i svojim dobrim igrama već ranije preuzeo poziciju broj jedan, ali je Španac imao kakve-takve šanse da se vrati na ‘tron’. Nakon oduzimanja bodova sa Završnog mastersa 2017. godine, Đoković ima 8.045 bodova (ništa mu nije oduzeto), 565 više od Rafe i 2.025 bodova više od Rodžera Federera, te je teoretski nemoguće da ne bude ‘broj 1’ na kraju godine.

Novaku je ovo peti put u karijeri da godinu završava kao najbolji teniser planete. To je još činio 2011., 2012., 2014. i 2015. godine i sada se izjednačio sa Federerom i Džimijem Konorsom, kojima je ovaj uspeh od ruke polazio isti broj puta. Jedini ispred njih je Pit Sampras sa šest.

Što se tiče Završnog mastersa, na njemu će sada Federer preuzeti ulogu drugog nosioca, što znači da se on i Nole ne mogu sastati u grupnoj fazi, odnosno pre polufinala.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!