Radio Bambi

Odbio astronomsku ponudu Mančester Sitija!

Lionel Mesi, najbolji fudbaler Barselone, odbio je astronomsku ponudu Mančester Sitija, otkrivaju novinari španske ‘Marke’. Prema pisanju renomiranog madridskog lista, Argentinac je odbio od ‘Građana’ 100 miliona evra bonusa za potpis, kao i godišnju platu od 50 miliona neto, ali nije otkriveno da li su u pitanju evri ili funte. Ukoliko bi plata bila obračunata u britanskim novčanicama, iznosila bi skoro 57 miliona evra!

Šeik Mansur Bin Zajed Al Nahjan, vlasnik kluba sa ‘Etihada’ želeo je po svaku cenu da dovede petostrukog osvajača Zlatne lopte i nije tražio izgovore, već je ponudu direktno poslao predsedniku Blaugrane Đosebu Mariji Bartomeuu. ‘Marka’ piše da je period između dve sezone ove godine bio ‘biti ili ne biti’ za dovođenje Mesija, kao i da nije bilo važno ni kakav je odnos menadžera Pepa Gvardiole sa svojim bivšim učenikom.

Ponuda ‘Građana’ je bila toliko velika da su na Kamp Nou znali da moraju da odgovore u sličnom maniru, kako bi zadržali čoveka koji je više puta ponovio da želi da se penzioniše u glavnom gradu Katalonije.

To je nekoliko puta tokom leta bilo potvrđivano i demantovano, a on je konačno stavio potpis na produženje saradnje pre nekoliko dana. Tada je postao najplaćeniji igrač sveta sa godišnjom platom od 43.000.000 evra, sa mogućnošću da poraste na punih 50 miliona.

Prestigao je nekadašnjeg saigrača Nejmara, kao i velikog rivala Kristijana Ronalda i u klubu će ostati do 2021, kada će imati 34 godine.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!