Radio Bambi

Večeras je važno pobediti Austriju!

Fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras u Beču protiv Austrije, utakmicu pretposlednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra 2018. godine u Rusiji. Ukoliko ‘orlovi’ večeras odnesu pobedu, to bi značilo siguran plasman na najveću smotru svetskog fudbala naredne godine u Rusiji.

Podrška sa tribina srpskoj reprezentaciji će biti velika i sigurno će pomoći igračima na terenu. Austrijske vlasti večerašnju utakmicu uvrstile su u susret visokog rizika. Policija je u pripravnosti u više delova Beča, posebno u 16-om okrugu, gde se nalazi mnogo ugostiteljskih objekata čiji su vlasnici i gosti poreklom sa prostora bivše Jugoslavije. U toj ulici su u prošlosti često slavljene pobede sportskih ekipa iz EX-YU, a ponekad je dolazilo i do blažih okršaja pripadnika naroda sa pomenutih prostora.

Očekuje se da će na večerašnjoj utakmici, na stadionu kapaciteta 50.000, biti više od 20.000 navijača srpske reprezentacije.

Reprezentacija Srbije je prva na tabeli kvalifikacione grupe D sa 18 bodova, četiri više od Velsa, a pet od Irske. Izabranici selektora Slavoljuba Muslina u kvalifikacijama nisu imali poraz i smatraju se favoritima u večerašnjem meču. Tim pre što selekcija Austrije u duel ulazi znatno oslabljena zbog brojnih povreda i nema ni teoretske šanse za plasman na Svetsko prvenstvo. Ali, upravo zato u duel ulazi rasterećeno, za razliku od ‘orlova’, koji su pod pritiskom pobede.

U poslednjem susretu dve reprezentacije, odigranom u Beogradu, pobedili su naši fudbaleri sa 3:2.

Utakmica kvalifikacija za ‘Mundijal’ u Rusiji 2018. između selekcija Austrije i Srbije igra se večeras od 20:45h.

Srećno Srbijo!

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!