Radio Bambi

Košarkaši Srbije poraženi u Talinu!

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u Talinu od Estonije 71:70 u pretposlednjem kolu grupe L kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine, i propustila prvu priliku da obezbedi plasman na ‘Mundobasket’. Srbija je u Talin otišla jača za kapitena Miloša Teodosića koji se posle skoro tri godine vratio u državni tim.

Videlo se odmah koliko igrač Teodosićevog kalibra znači srpskom državnom timu, a fer je reći da pojedini saigrači u određenim momentima nisu uspevali da isprate kapitena i njegove lucidne poteze.

Mnogo je kombinacija pred poslednje kolo, a jedino je izvesno da Srbiju trijumf protiv Izraela sigurno vodi na Svetstvo prvenstvo.

Najefikasniji u redovima srpskog nacionalnog tima bili su Stevan Jelovac (19 pts, 8 sk), Miloš Teodosić (16 pts, 10 as) i Dragan Milosavljević (16 pts, 4 sk), dok je u selekciji Estonije dominirao dvojac Kulamae – Kitsing sa po 18 poena.

‘Orlovi’ u nedelju u 16 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić” dočekuju Izrael, koji je u četvrtak pobedio Nemačku 81:77, a u poslednjem meču Grčka je savladala Gruziju 81:69 što je rezultat koji ide na ruku Srbiji.

Radio Bambi / S@š@ Pantić

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!