Radio Bambi

Ovo je poseban momenat!

Neposredno posle osvajanja trunira u Sinsinatiju, jedinog koji mu je nedoostajao za ‘zlatni masters’, Novak Đoković je rekao da je odigrao fantastičan meč i zahvalio se srpskim navijačima koji su napravili sjajnu atmosferu. Đoković je istakao da se oseća privilegovano i počastvovano jer je postao prvi teniser koji u kolekciji ima svih devet pehara sa turnira iz serije 1.000.

Novak je sinoć konačno osvojio titulu u Sinsinatiju čime je kompletirao ‘zlatni masters’. U finalu je Nole savladao velikog rivala i sedmostrukog šampiona Rodžera Federera sa 6:4, 6:4.

-“Ovo je sigurno poseban momenat u mojoj karijeri. Privilegovan sam i počastvovan što sam ispisao istoriju ovog sporta. To je nešto na šta ću biti ponosan do kraja života. Tokom cele sedmice sam govorio da mi je ovaj trofej veliki motiv, ali sam istovremeno pokušavao da se oslobodim pritiska. Bio sam svestan da imam priliku da uradim nešto istorijsko, nešto u čemu ranije nisam uspevao”, – kazao je Đoković.

-“Psihički mi nije bilo lako jer sam znao da sam izgubio svako prethodno finale na ovom terenu. Međutim, verovao sam da imam šanse jer sam bivao sve bolji iz meča u meč. Protiv Federera sam pokazao svoju najbolju igru”, – rekao je Đoković.

Bio je to i prvi susret Srbina i Švajcarca posle dve i po godine, a Đoković u međusobnim duelima sada vodi sa 24:22.

Naredni turnir koji očekuje Noleta je US Open, koji počinje 27. avgusta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!