Radio Bambi

Večeras Đoković protiv Federera!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u svom šestom finalu turnira u Sinsinatiju sastaje se večeras sa Rodžerom Federerom. Meč počinje u 22 časa po našem vremenu. Đoković je do svog šestog finala na ovom turniru došao posle žestoke i dramatične borbe sa Marinom Čilićem koga je savladao sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3.

Na drugoj srani, Rodžer Federer je do svog osmog finala u Sinsinatiju stigao posle predaje meča Belgijanca Davida Gofana zbog povrede pri rezultatu 1:0 u setovima za Švajcarca i 1:1 u drugom setu.

Za jedini trofej iz serije 1000 koji mu nedostaje u bogatoj kolekciji, Nole će se u finalu sresti po četvrti put sa Rodžerom Federerom. U prethodna tri duela trofej je podigao Švajcarac.

Dvojica večerašnjih rivala su stvarala istoriju svetskog tenisa i u bogatoj karijeri do sada su 45 puta odmeravali snage, ali se čak više od dve poslednje godine nisu sreli na terenu.

Zadnja dva duela odigrana 2015. i 2016. dobio je Đoković i poveo sa 23:22 u međusobnim duelima. Ukoliko Novak Đoković večeras pobedi postaće prvi igrač u istoriji sa tzv. Zlatnim mastersom.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!