Radio Bambi

Partizan u Švici za Ligu Evrope!

Fudbaleri Partizana igraju večeras u malom švajcarskom gradu Tunu utakmicu koja bi mogla da se pokaže kao najvažnija ove sezone. Ulog je veliki – ponovno igranje u grupnoj fazi Lige Evrope. Srpski šampion ima povoljan rezultat iz prvog meča (1:0), ali ne i rezultat koji bi im dozvolio opuštanje, naprotiv. Postizanje pogotka protiv čvrste ekipe Tuna nameće se kao imperativ.

Problem bi mogla da predstavlja činjenica da su crno-beli otputovali na revanš Tunu sa samo jednim napadačem, i to fudbalerom koji je de fakto igrač drugog kluba – Aleksandrom Mitrovićem. Ovaj meč, dakle, ujedno i predstavlja oproštaj od Partizana talentovanog centarfora, koji se seli u Anderleht. Partizanu bi deo drugog poluvremena iz prvog meča morao da posluži kao putokaz za predstojeći meč.

Preterana tumbanja u sastavu Partizana ne treba očekivati. Vladimir Stojković je ponovo neprikosnoven na golu, delom i zahvaljujući povredi Milana Lukača. Zadnju liniju bi trebalo da čine Aksentijević, Volkov, Obradović i Stanković. Erik Đemba Đemba i Saša Marković su viđeni na pozicijima defanzivnih veznih fudbalera, što automatski znači da će Miloš Jojić igrati u liniji ispred. Uz njega će biti i Saša Ilić i Petar Grbić.

Ne očekuje se da meč počne Ninković, koji je, mišljenje je mnogih, bio najbolji pojedinac Partizana u prvom duelu protiv Tuna, ali i na utakmici protiv kragujevačkog Radničkog u Superligi. Partizan pokušava da stigne do svog šestog učešća u takmičenju koje se nekada zvalo Liga Uefa, ali i do više od dva miliona evra garantovane zarade.

Partizan je očajno počeo tekuću sezonu, sa bledim i nezadovoljavajućim igrama i u Evropi i u nacionalnom šampionatu. Znake života ekipa iz Humske počela je da pokazuje tek pre sedam dana, kada je prvo savladala Tun minimalnim rezultatom a onda i deklasirala Radnički.

Igrački i stručni potencijal, dakle, postoje, ali igranje na najvišem, odnosno vrlo visokom nivou, iziskuje i kontinuitet. Meč u Švajcarskoj je idealna prilika da fudbaleri Partizana pokažu da poseduju mentalnu snagu neophodnu kada se nosi crno-beli dres.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!