Radio Bambi

Srpkinje savladale Italiju, sledi borba za finale!

Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Italije sa 3:1 u poslednjoj utakmici G grupe i osvojile prvo mesto u grupi. Obe reprezentacije su već obezbedile plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Japanu, pa ovaj meč nije imao većeg rezultatskog značaja, ali je odlučivao o tome ko će zauzeti prvo mesto u grupi, a time i bolju poziciju pred borbu za medalje. Srpske odbojkašice su nanele prvi i jedini poraz Italijankama na ovom šampionatu i osigurale prvu poziciju u grupi G.

Izabranice Zorana Terzića odigrale su još jedan dobar meč, sa odličnom igrom u napadu i još boljom u polju. Tako je meč otvoren sa 25:21 u prvom setu i trasiran je put ka novom trijumfu. Drugi deo igre srpske igračice su dobile sa 25:19, dok su u trećem setu Italijanke uzvratile i smanjile prednost. Međutim, Tijana Bošković i ekipa su u četvrtom setu izdržale napade rivala i u finišu ipak prelomile set u svoju korist, samim tim i meč za 3:1.

Rival Srpkinjama u borbi za finale i sigurnu medalju biće poraženi iz duela Kine i Holandije, odnosno drugoplasirani iz H grupe. Srpkinje polufinalni meč igraju u petak u Jokohami. 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!