Radio Bambi

Nama je neophodno jedinstvo u odbrani interesa Srpske! (Video)

Aktuelni predsednik Republike Srpske i budući srpski član Predsedništva BiH (PBiH), Milorad Dodik, gostovao je sinoć u emisiji ‘Ćirilica’ kod Milomira Marića. Bio je ovo prvi Dodikov opširan tv nastup nakon ubedljive pobede na proteklim izborima. Otorene su mnoge teme.

Između ostalog, bilo je priče o izborima, o budućnosti Republike Srpske i BiH, o izveštaju o zločinima u Srebrenici, prikrivanju dokaza o zločinima nad Srbima, o mogućem preglasavanju od strane druga dva člana Predesedništva BiH, Džaferovića i Komšića, o tome zašto još nema rezultata istrage o napadu na Vučića u Srebrenici, o tome šta može srpski član u PBiH…

Dodik je istakao da je izborni rezultat nemoguće promeniti i da je pobeda ‘SNSD-a’ na opštim izborima celovita.

-“Republika Srpska i srpski narod nemaju više vremena. U naredne četiri godine u BH parlamentu Srbima je neophodno jedinstvo, kako bi odbranili Republiku Srpsku”, – poručio je Dodik.

-“To znači, kada se glasa, da bi zakon prošao na prvom čitanju mora da ima pet srpskih glasova, na drugom čitanju koje je obavezno mora da ima 10”, – pojasnio je Dodik.

Ponovio je da je prema članu 3. Ustava, BiH sastavljena od entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH i da su voljom stranaca od Srpske oduzete nadležnosti, prenesene na nivo BiH i u Ustavni sud uvedeni stranci. Narod je ističe, shvatio da u BiH poslednju reč nemaju stranci. Kaže da će se boriti za vraćanje oduzetih nadležnosti i da je zbog čvrstog stava problem upravo strancima.

-“Znaju da se Milorad Dodik sa tim neće pomiriti, zato je bio problem, zato je rekao Incko da ga Republika Srpska podseća na Nacističku Nemačku i rekao sam dok se ne izvini nećemo se sastati”, – istakao je Dodik.

Zbog svih poteza, kaže Dodik, ono što će obeležiti prvi deo mandata biće težnja za ukidanjem Kancelarije visokog predstavnika u BiH.

Čestitke na izbornom rezultatu od strane pojedinih opozicionara, ističe Dodik, stvar su korektnosti. Demantovao je tvrdnje o pokradenim izborima, ali i spekulacije o broju nevažećih listića, koji je kaže, jedak broju u prethodnim izbornim ciklusima.

Kompletnu emisiju možete pogledati u video prilogu ispod teksta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!