Radio Bambi

109 novozaraženih u Srpskoj, 78 u FBiH!

U današnjem saopštenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno je da je u protekla 24 časa testiran 431 laboratorijski uzorak, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 109 osoba u Republici Srpskoj. Radi se o 48 muških i 65 ženskih osoba, od kojih je 17 mlađe, 59 srednje i 33 osobe starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta 27 osoba je iz Pala, 23 iz Banjaluke, 11 iz Trebinja, šest osoba je iz Laktaša, pet iz Prnjavora, po četiri osobe iz Bijeljine, Višegrada i Zvornika, po tri su iz Prijedora i Šekovića, po dve osobe su iz Gradiške, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika i Šipova i po jedna osoba je iz Bratunca, Кneževa, Кotor Varoša, Modriče, Sokoca, Srpca, Čelinca, Istočnog Starog Grada i Jezera.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Laktaša, muškarcu starije životne dobi iz Teslića i muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.020 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 176 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 270.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.375 osoba, a nadzor je završen kod 43.688 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH je u novom izveštaju saopštio da je u protekla 24 časa testirano 398 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 78 pozitivno na virus korona.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!