Radio Bambi

168 novozaraženih, 9 preminulih!

U poslednja 24 časa izvršeno je testiranje 586 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 39 osoba u Republici Srpskoj. Prema mestu prebivališta, sedam osoba je iz Zvornika, po pet iz Broda, Modriče i Pala, tri osobe su iz Banjaluke, po dve iz Dervente i Čelinca i po jedna osoba je iz Bijeljine, Bratunca, Višegrada, Doboja, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika, Teslića i Šamca.

U poslednja 24 časa, Institutu su prijavljena tri smrtna slučaja pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada, muškarcu starije životne dobi iz Šipova i muškarcu starije životne dobi iz Doboja.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 8.283 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 277 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.290 osoba, a testirana je ukupno 71.391 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih je 207, pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.032 osobe, a nadzor je završen kod 54.580 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa obavljeno testiranje 1.133 laboratorijska uzorka, od kojih je 129 pozitivno na SARS-CoV-2.

Zaključno s današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivno 4.037 slučajeva pozitivnih na korona virus. Zavodu je u protekla 24 časa prijavljeno 6 preminulih pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Preminula su dva muškarca iz Visokog, po jedan iz Bihaća, Livna i Zenice, te jedna žena iz Zenice. Do sada je u FBiH preminulo ukupno 409 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!