Radio Bambi

225 novih slučajeva zaraze, 14 preminulih!

U poslednja 24 časa izvršeno je testiranje 560 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 70 osoba u Republici Srpskoj. Prema mestu prebivališta, 25 osoba je iz Banjaluke, po sedam iz Laktaša i Foče, šest iz Mrkonjić Grada, po četiri iz Višegrada i Doboja, po tri iz Bijeljine i Prijedora, po dve iz Gradiške, Dervente, Zvornika i Srpca i po jedna iz Prnjavora, Ribnika i Teslića.

U poslednja 24 časa, Institutu je prijavljeno pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Prijedora, Prnjavora, Ribnika, Banjaluke i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.267 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 307 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Ukupan broj hospitalizovanih je 184, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.102 osobe, a nadzor je završen kod 60.388 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa obavljeno testiranje 1.750 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 155 pozitivno na SARS-CoV-2. Zaključno s današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivno 3.357 pacijenata pozitivnih na korona virus.

Zavodu je u protekla 24 časa prijavljeno 9 preminulih pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Do sada je u FBiH preminulo ukupno 515 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona (339 muškaraca i 176 žena).

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!