Radio Bambi

245 novozaraženih, 6 preminulih!

U poslednja 24 časa izvršeno je testiranje 510 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 72 osobe u Republici Srpskoj. Prema mestu prebivališta, 29 osoba je iz Banjaluke, pet iz Bijeljine, po četiri iz Gradiške i Doboja, po tri osobe su iz Srpca i Čelinca, po dve iz Višegrada, Gacka, Zvornika, Кneževa, Prnjavora, Stanara, Teslića i Foče i po jedna osoba je iz Bileće, Dervente, Istočne Ilidže, Кozarske Dubice, Laktaša, Lopara, Prijedora i Čajniča.

U poslednja 24 časa, Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Teslića i Gradiške. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.048 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 296 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih je 171, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.659 osoba, a nadzor je završen kod 59.053 osobe.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa obavljeno testiranje 1.415 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 173 pozitivno na SARS-CoV-2.

Zaključno s današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivno 3.518 pacijenata pozitivnih na korona virus.

Zavodu su u protekla 24 časa prijavljena 4 preminula pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Do sada je u FBiH preminula ukupno 491 osoba kod koje je potvrđen test na novi virus korona (323 muškarca i 168 žena).

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!