Radio Bambi

255 novozaraženih u Srpskoj, 285 u FBiH!

U novom saopštenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno je da je u poslednja 24 časa izvršeno testiranje 799 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 255 osoba u Republici Srpskoj. Prema mestu prebivališta, 101 osoba je iz Banjaluke, 30 iz Pala, 24 iz Gradiške, po 12 iz Zvornika i Trebinja, 10 iz Srpca, devet iz Prijedora, osam iz Laktaša, sedam iz Teslića, po pet iz Bijeljine i Кotor Varoša, po četiri iz Modriče, Nevesinja, Novog Grada i Prnjavora, tri iz Ribnika, po dve iz Vlasenice, Кozarske Dubice, Кrupe na Uni i Mrkonjić Grada i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Istočne Ilidže, Trnova i Šipova.

U poslednja 24 časa, Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcima starije životne dobi iz Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 11.812 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 339 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih je 265, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.734 osobe, a nadzor je završen kod 65.074 osobe.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa obavljeno testiranje 956 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 285 pozitivno na SARS-CoV-2.

Zaključno s današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivan 4.201 pacijent pozitivan na korona virus.

Zavodu je u protekla 24 časa prijavljeno još 11 preminulih pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Do sada je u FBiH preminulo ukupno 637 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona (426 muškaraca i 211 žena).

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!