Radio Bambi

Ovo voće pomaže kod oboljenja pluća!

Kao što je već svima dobro poznato, konzumiranje voća i povrća je veoma zdravo jer pruža zaštitu organizmu od mnogih bolesti i jača vaš imunitet. Nova istraživanja pokazuju da kod hroničnih oboljenja pluća posebno pomažu jabuke i kruške.

Istraživači sa Nacionalnog instituta za zdravlje u Bilthovenu u Holandiji došli su do saznanja da jabuke i kruške imaju prednost kod hroničnih oboljenja pluća ukoliko se uporede sa drugim vrstama voća.

Oni pretpostavljaju da bi sekundarne biljne materije koje su sadržane u ovim plodovima – katehine, mogle da budu odgovorne za to. Tačno 14.000 osoba koje je tim stručnjaka posmatrao i koji su jeli jabuke i kruške, manje su obolevali od magarećeg kašlja i oštećenja disajnih organa od ostalih. Čak su i pušači koji su redovno konzumirali jabuke i kruške, postali otporniji na hronični bronhitis.

I neke druge biljne materije koje se posebno nalaze u ovim vrstama voća od velikog su značaja. Sami katehini, koji se, na primer, nalaze i u čaju i štite srce i krvne sudove od oboljenja, nemaju to pozitivno dejstvo kod plućnih oboljenja.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!