Radio Bambi

3.254.767 birača ima pravo glasa!

U centralni birački spisak za predstojeće opšte izbore u BiH upisana su 3.352.933 birača, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH. Portparol CIK-a Maksida Pirić rekla je Srni da je 30. avgusta donesena odluka o zaključivanju i potvrđivanju izvoda iz centralnog biračkog spiska, prema kojem je redovnih birača 3.254.767. Ona je napomenula da je 8.306 birača sa statusom raseljenog lica koji glasaju u odsustvu, a 12.046 je birača sa statusom raseljenog lica koji glasaju lično.

-“Putem pošte glasaće 76.729, a u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH 1.085”, – navela je Pirićeva.

Prema njenim rečima, za birače registrovane da glasaju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima će 7. oktobra biti otvoreno po jedno biračko mesto u ambasadama BiH u Kamberi, Beču, Berlinu, Oslu i Beogradu, zatim u generalnim konzulatima BiH u Čikagu, Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu, te u Počasnom konzulatu u Gracu.

Pirićeva je napomenula da birači mogu glasati samo u mestu gde su registrovani. Ona je dodala da će 22. septembra biti poznato koliko će mobilnih timova biti zaduženo da na terenu omoguće glasanje starijim i bolesnim licima.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!