Radio Bambi

Dosta mi je života, u Švajcarsku na eutanaziju!

Zdrava i vitalna Francuskinja Žaklin Ženusel (74), planira da 2020. godine poslednji put razgovara sa mužem i trojicom sinova. Proslaviće tada svoj 76. rođendan, zajedno sa porodicom, a nakon toga planira odlazak u Švajcarsku, gde će izvršiti eutanaziju. Želi da joj ubrizgaju dozu potrebnu da ode ‘na onaj svet’.

Iako je potpuno zdrava, ne želi više da živi i želi da završi svoj život sa 76 godina.

-“Razmislila sam o svemu. Čovek je sa 76 godina star i nije više potpuno zdrav, kvalitet života pada. Vidim to po svom seksualnom životu, koji nije tako dobar koliko bih ja htela”, – rekla je Žaklin.

Za nju, starost nije ništa više od ‘neizlečive bolesti koja je fatalna u svim slučajevima’. Dodala je da je uživala u životu i sad želi da umre pre nego što oseti sve što starost nosi.

-“Ne želim da umesto strasti u životu osećam sažaljenje. Eutanaziju ću da platim iznosom od 10.000 franaka. Francuska nije legalizovala eutanaziju, pa zbog toga moram da idem u Švajcarsku”, – odlučna je Žaklin.

Cela porodica je podržava u odluci.

Podsećamo da je u maju ove godine, australijski naučnik Dejvid Gudal (104) okončao sebi život uz medicinsku pomoć u jednoj klinici u Bazelu u Švajcarskoj. O tome smo pisali, a ceo taj članak možete pročitati >>> OVDE.

U Švajcarskoj je ‘asistirano samoubistvo’ legalno i dostupno.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!