Radio Bambi

50.000 maraka za “Busiju”!

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, danas je potpisao nalog na osnovu kojeg je uplaćen novac u iznosu od 50.000 maraka, a kojim će Grad Bijeljina ove godine podržati izgradnju puta prema budućem turističko-rekreativnom i izletničkom kompleksu “Busija” na Majevici. Prema odluci Skupštine Grada Bijeljina, ovo je samo polovina iznosa koji će iz bijeljinskog budžeta biti uplaćen za ovaj kompleks, a preostalih 50.000 KM biće obezbeđeno iz budžetskih sredstava za 2020. godinu.

-“Odlučili smo da finasijski podržimo izgradnju ‘Busije’, jer smatramo da će razvoj ovog turističkog centra doprineti unapređenju turizma i u Bijeljini, odnosno Semberiji i Majevici kao celini. Reč je o ozbiljnom turističkom projektu sa odličnom lokacijom. Okružen je sa šest opština, kako u Srpskoj, tako i u FBiH, a nijedna nije dalje od 50 kilometara. Zajedničkom investicijom Bijeljine, Brčkog, Tuzle, Lopara i Uljevika ovaj kompleks dobiće regionalni značaj”, – naglasio je Mićić.

On je dodao da će, pored turističkog značaja koji će “Busija” imati za ove lokalne zajednice, izgradnja ovog kompleksa značajno doprineti zapošljavanju i opstanku stanovništva na ovim prostorima.

Lokacija budućeg centra je idealna i za pripreme profesionalnih sportista, jer se nalazi na nadmorskoj visini od 840 metara i okružena je borovom šumom, što predstavlja svojevrsnu vazdušnu banju. Projektom je predviđeno da turističko-rekreativni i izletnički centar “Busija” bude izgrađen na površini od oko 50 hektara. Na tom prostoru biće izgrađena ski-staza, sportska igrališta, jezera, biciklističke i pešačke staze, hoteli i etno-pijaca za prodaju domaćih proizvoda, kao i brojni dodatni sadržaji.

Investitor ovog višemilionskog projekta je Svetozar Ostojić, direktor i vlasnik kompanije “Megadrvo” iz Bijeljine i direktor Udruženja “Viva natura”, koje gazduje izletištem na lokaciji budućeg centra “Busija”.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!