Radio Bambi

95 novozaraženih u Srpskoj, 210 u FBiH!

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske saopštio je danas da je u protekla 24 časa testirano 586 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod još 95 osoba u Republici Srpskoj. Radi se o 52 muškarca i 43 ženske osobe, od kojih je 21 mlađe, 55 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta 16 osoba je iz Pala, 15 iz Banjaluke, osam osoba je iz Foče, po pet osoba je iz Gacka i Mrkonjić Grada, po četiri su iz Bijeljine i Doboja, po tri iz Višegrada, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Кozarske Dubice, Modriče, Novog Goražda i Šamca, po dve osobe su iz Dervente, Istočne Ilidže, Rogatice, Rudog, Sokoca i Teslića i po jedna osoba je iz Laktaša, Prnjavora, Trebinja, Čelinca i Šipova.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcima srednje životne dobi iz Banjaluke, Prijedora, Bijeljine i Prnjavora.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 4.719 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 164 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Ukupan broj hospitalizovanih je 268, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.525 osoba, a nadzor je završen kod 43.876 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH je u novom izveštaju saopštio da je u protekla 24 časa testirano 1.202 laboratorijska uzorka, od kojih je 210 pozitivno na virus korona. Novi slučajevi su zabeleženi u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo. Od početka pandemije korona virusa u FBiH su registrovana 153 smrtna slučaja.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!