Radio Bambi

Autobus ostao u kvaru, putnici napali vozača!

Na vozača autobusa kompanije “Euro-Petrol Oil” iz Zvornika, jutros su na njegovom prvom ‘dnevnom radnom zadatku’, nasrnuli besni putnici, nakon što je autobus koji je vozio ostao u kvaru. Nekoliko putnika koji su jutros putovali pomenutim autobusom na relaciji Bijeljina-Srebrenica, sa polaskom u 05:40h, nakon što se autobus u mestu Ruhotina, između Bijeljine i Zvornika pokvario, prvo su verbalno rešili da se obračunaju sa vozačem, a zatim su mu pretili i da će se fizički obračunati s njim.

Srećom, većina putnika je imala razumevanja za vozača, pa su stali u njegovu odbranu i sprečili su veći incident.

Šta se zaista dogodilo saznali smo od našeg čitaoca koji je bio u ovom autobusu.

-“Autobus je krenuo iz Bijeljine na vreme. Kada smo stigli u Ruhotinu, prvo se čuo neki čudan zvuk motora, a zatim se vozač parkirao na prvo proširenje. Ugasio je autobus, izašao, pogledao motor, vratio se nakon minut, dva i rekao: ‘Ljudi, ostali smo u kvaru. Zvao sam garažu, prvo su rekli da će poslati nekoga, a evo sada niko neće da se javi’. Od nas desetak, dvoje putnika je burno reagovalo. Tražili su da im vrati novac od karti, a on im je rekao da nema ovlaštenje to učiniti, te da moraju pravdu potražiti u sedištu firme u Zvorniku. Prvo su ga vređali i napadali, a onda je jedan od njih zapretio vozaču da će da ga prebije. Tada su se umešali drugi putnici koji su stali uz vozača i sprečili incident”, – rekao nam je naš čitalac.

On dalje navodi kako je vozač bezuspešno pokušavao putem telefona da dobije nekoga od nadležnih u firmi, a i kada je konačno uspeo u tome, oni su ga pitali: “Jesi li se rešio putnika, jesi ih nekako poslao dalje?!

-“Posle toga, vozač je poludeo, psovao, govorio kako će napustiti sve i da radi tek dva meseca, ali da mu je već svega dosta. Rekao je da se ne zna ko pije, a ko plaća u firmi, da jedan raspored vozača prave ujutro, drugi popodne, da se kvarovi često događaju, a da su putnici sve više nezadovoljni, te da uvek krive njega i njegove kolege, a ne rukovodstvo firme. Nakon sat vremena konačno su ga pozvali iz firme i rekli da će neko doći po putnike, a da on ostane uz autobus i čeka servisnu ekipu koja će krenuti dok popiju kafu. Neki putnici su ustopirali nekoga, ono dvoje koji su burno reagovali su pozvali taksi, a nas ostale je preuzeo autobus koji je saobraćao na liniji Loznica-Zvornik. Vozač zaista nije kriv. Rekao je da je još juče prijavio da nešto sa autobusom nije onako kako bi trebalo da bude, a da su mu u garaži tada rekli – ‘Samo ti vozi'”, – kaže naš čitalac.

Dodao je i ‘da se dok je postojala “Drinatrans” ipak znao neki red, ali kako je firma prodata i postala “Euro-Petrol oil”, tu se zaista ne zna ko pije, a ko plaća’.

Mi bi dodali, zna se ko plaća. plaćaju putnici koji uredno plate kartu, veruju da će stići na vreme na željenu destinaciju, a zatim ostanu kraj puta. Kako saznajemo slična situacija je zadesila nedavno i putnike koji su putovali autobusom ovog prevoznika na liniji Srebrenica-Banjaluka.

Kako je moguće da neispravni autobusi glatko prolaze tehnički pregled i takvi saobraćaju putevima Republike Srpske, pitanje je za one koji to odobravaju.

Zahavaljujemo našem čitaocu/slušaocu koji nam je poslao ovu vest. 

Ukoliko želite da nam pošaljete vest iz vašeg grada /mesta/, pišete interesantne priče, pravite zanimljive fotografije, pišite nam. Ako vaš prilog zadovolji uređivačke kriterijume, isključivo uz Vaše pismeno odobrenje, biće objavljen na ovom sajtu. Kako to da učinite saznajte na linku >>> OVDE!

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!